GulášFest
SOUTĚŽ VE VAŘENÍ GULÁŠŮ (pravidla)
Do soutěže se mohou přihlásit dvou až pětičlenné týmy, které uvaří guláš ze 7 kg masa. Hodnotit se bude nejen kvalita hotového guláše, ale také kultura a profesionalita přípravy a čistota na pracovišti. Vařit se bude v kotli na ohni.
Účelem soutěže je především užít si příjemný den a zkusit uvařit guláš v netradičních podmínkách.
Soutěžní úkoly a podmínky:
- uvařit guláš na ohni v kotli
- předem může být maso nakrájené i naložené, zelenina očištěná a cibulka předsmažená
- je možno mít uvařený vývar
- čas na uvaření guláše je 4,5 hodiny
Každý tým si zajistí:
- maso na vaření + ostatní ingredience na vaření
- party stan nebo altán (není podmínkou)
Organizátor zajistí
- kotel s trojnožkou včetně dřeva
- prodej degustačních karet pro návštěvníky (tato karta bude sloužit i jako hlasovací lístek)
- jednorázové nádobí a naběračku na výdej
- pečivo
- stůl a lavici
- pitnou vodu
Degustace gulášů bude probíhat od 13.00-16.00 hodin zbytek uvařených porcí je možno prodat ostatním návštěvníkům.
Každý tým obdrží od organizátora 1500 kč na nákup masa a potřebných ingrediencí k přípravě guláše, a to v den konání soutěže.
Soutěžní týmy se mohou přihlásit na email: martin.rozmarin@bosonohy.cz případně podrobnější informace zodpoví Martin Rozmarin (tel.: 733 699 205).