GulášFest

SOUTĚŽ VE VAŘENÍ GULÁŠŮ (pravidla)

Do soutěže se mohou přihlásit dvou až pětičlenné týmy, které uvaří guláš ze 7 kg masa. Hodnotit se bude nejen kvalita hotového guláše, ale také kultura a profesionalita přípravy a čistota na pracovišti. Vařit se bude v kotli na ohni.

Účelem soutěže je především užít si příjemný den a zkusit uvařit guláš v netradičních podmínkách.

Soutěžní úkoly a podmínky:

  • uvařit guláš na ohni v kotli
  • předem může být maso nakrájené i naložené, zelenina očištěná a cibulka předsmažená
  • je možno mít uvařený vývar
  • čas na uvaření guláše je 4,5 hodiny

Každý tým si zajistí:

  • maso na vaření + ostatní ingredience na vaření
  • party stan nebo altán (není podmínkou)

Organizátor zajistí

  • kotel s trojnožkou včetně dřeva
  • prodej degustačních karet pro návštěvníky (tato karta bude sloužit i jako hlasovací lístek)
  • jednorázové nádobí a naběračku na výdej
  • pečivo
  • stůl a lavici
  • pitnou vodu

Degustace gulášů bude probíhat od 13.00-16.00 hodin zbytek uvařených porcí je možno prodat ostatním návštěvníkům.

Každý tým obdrží od organizátora 1500 kč na nákup masa a potřebných ingrediencí k přípravě guláše, a to v den konání soutěže.

Soutěžní týmy se mohou přihlásit na email: martin.rozmarin@bosonohy.cz případně podrobnější informace zodpoví Martin Rozmarin (tel.: 733 699 205).